pic2
 
Champion Tenis Club
 

LECȚII DE TENIS

Informații: 0745 142 592

Galerie tenis

30 DE MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS

  1. Tipul de efort pe care îl întâlnim la tenis este unul de tip mixt. Adică avem și faze de joc cu efort aerob și momente de efort anaerob.

  2. Îmbunătățește capacitatea de a accelera prin sprint, scade timpul de decelerare și îmbunătățește detența.

» citește
 

ELEMENTE DE TACTICĂ A JOCULUI DE TENIS

Episodul 1

CE FACI CÂND ADVERSARUL TE JOACĂ PE REVER (BACKHAND)?

Primul element de tactică pe care jucatorii îl aplică este "joacă-ți adversarul pe backhand".
Pentru majoritatea jucătorilor backhandul este de obicei mai slab. Iar cum tendința este ca tu să îți joci adversarul pe backhand, același lucru poate face și el.
Acum se naște întrebarea: "ce fac în situația asta?"
» citește
 
Episodul 2

CUM SĂ JOCI ÎMPOTRIVA UNUI JUCĂTOR CARE ÎȚI RETURNEAZĂ TOATE MINGILE?

Oarecum blamat de majoritatea jucătorilor, acest mod de a juca este foarte eficient mai ales la nivelul copiilor. Tot timpul vedem meciuri în care un jucător câștigă, nefăcând practic nimic spectaculos. Aceștia au o tactică de joc foarte simplă dar foarte eficientă, și anume ...
Concret, ce fac acești jucători?
» citește
 
Episodul 3

CUM SĂ JOCI IMPOTRIVA UNUI JUCĂTOR DE FORȚĂ

Tenisul de azi, cel puțin la nivel profesionist pare alt sport față de tenisul de acum cațiva ani. Noile rachete parcă transformă mingile în torpile. Chiar și mingile par diferite în zilele noastre.
Combinația rachetă moderna și minge nouă se transformă în artilerie grea. Când vedem azi cu ce viteză se joaca, parcă nu ne vine a crede. Și credeți-mă că nu tehnica loviturii este cea care s-a modificat covarșitor. Puneți în mana lui Federer o rachetă de lemn și nu o să mai vedeți ...
» citește
 
Episodul 4

JOACĂ PE PICIOARE!!

Vreau să vă spun cateva cuvinte despre jocul de picioare. Probabil este cea mai importantă parte a jocului. Probabil este totul ... Un joc bun de picioare te duce in pozitie corectă la timp. Dacă ajungi la timp, ai optiuni. Dacă ai optiuni, ai șanse mult mai mari să caștigi punctul.
Poți să lovești în urcare. Poți să dai slice. Poți încerca un topspin. Poți prelua inițiativa. Ai opțiuni! Cu cât ai mai multe opțiuni, cu atât scad șansele adversarului să te atace. Tu ai controlul.
» citește
 
Episodul 5

CUM SĂ CAȘTIGI UN TIEBREAK

Sunt anumiți jucatori, profesioniști sau nu, care caștigă majoritatea tiebreak-urile pe care le dispută. Ce fac ei? Au un plan și abordează jocul aparte.
Haideți să vedem ce ar trebui să faci și tu.
În primul rand trebuie să te gandești la un tiebreak ca la un mini-set. Totul este comprimat dar componentele unui set normal sunt prezente.
» citește
 
Episodul 6

DESPRE ÎNCĂLZIRE LA TENIS

Niciun jucător de tenis nu înțelege cu adevărat rolul unei încălziri temeinice pană nu a suferit o accidentare.
Pentru copiii aflați la început de drum încălzirea li se pare mai mult o pedeapsă. În schimb orice antrenor trebuie să știe că încălzirea nu se negociază.
» citește
 
Episodul 7

DESPRE PREGĂTIREA LOVITURII

Pregătirea loviturii este la fel de importantă ca și executia propriu-zisă. Personal cred că este chiar mai importantă. Fără o pregătire bună, nu vei fi capabil de forță, viteză, echilibru și de control, atât de necesare pentru a da o lovitură eficientă.
Pregătirea unei lovituri bune este alcătuită din două elemente cheie: jocul de picioare și retragerea rachetei.
» citește
 
Episodul 8

CUM SĂ EXPLOATEZI SERVICIUL MAI SLAB AL ADVERSARULUI

Întreabă cam orice jucător sau antrenor care este cea mai importantă lovitură în tenis și în marea majoritate o să primești răspunsul: Serviciul.
Așa o fi? Poate la nivel profesionist. Câți ași vedeți într-un meci de copii, juniori sau jucători recreaționali? Sau măcar de câte ori vedem un jucător pus într-o pozitie favorabilă în urma unui serviciu devastator? Nu de multe ori. Break-urile sunt la ordinea zilei.
» citește
 
Episodul 9

ANTRENEAZĂ-ȚI ȘI PSIHICUL, NU NUMAI LOVITURILE

Cum să îți controlezi psihicul pe teren?
Aceasta este marea întrebare pe care și-au pus-o toți marii jucători de-a lungul carierei lor.
Dacă aveți cumva impresia că Federer sau Djokovic au fost dintotdeauna acești roboți de tenis pe care îi vedem azi, vă înșelați.

Pană la 14 ani Federer părea scăpat de la grădina zoologică. Țipa, urla, arunca cu racheta la fiecare punct pierdut care lui îi părea decisiv.
» citește
 
Episodul 10

CUM SĂ JOCI ÎMPOTRIVA UNUI JUCĂTOR RAPID

Uneori ne aflam față în față cu câte un adversar care este extrem de rapid.
Ajunge la timp la toate mingile. Lovește totul în urcare.
Încerci un lob? Nicio problemă pentru el. E acolo!
Ai impresia că ai reușit o lovitură care l-a scos mult din teren? Hop si el. A lovit și e la loc în teren.
» citește
 
Episodul 11

DESPRE PREGĂTIREA MENTALĂ PENTRU MECI

Hai să începem cu un exercițiu simplu de imaginație. Să ne închipuim că mâine dimineață sari cu parașuta pentru prima dată. Ce faci în cazul acesta? Te duci liniștit la culcare, a doua zi iei un mic dejun copios, mergi la aerodrom, te urci în avion cu parașuta în spate și sari. Cam atât. Simplu, nu? Oare așa să fie?
» citește
 
Episodul 12

DESPRE MOTIVAȚIA DE A TE ANTRENA

Cum să devin campion? Cum să mă motivez să devin un învingător? Totul pleaca de la A SFIDA. A sfida și a pune sub semnul îndoielii tot ce credem ca stim despre noi înșine. Cum poți să te smulgi din acest status quo al sistemului tau de convingeri? Pentru unii este botezul durerii provocate de munca ... pentru altii un talent iesit din tipare.
» citește
 
 
acreditat
FRT
  PTR   GPTCA  
   Champion Club youtube