pic2
 
Champion Tenis Club
 

TENISUL- SĂNĂTATE PENTRU COPILUL TĂU


copil jucand tenis

Vine iarna, iar copilul tău are nevoie de mișcare, iar tenisul poate fi sportul care îl va ajuta foarte mult să se mențină într-o formă fizică de invidiat.

Practicarea de către copii a sportului ~ în general, și a tenisului în special ~ este necesară pentru că favorizează construcția osoasă, permite o bună dezvoltare a inimii, plămânilor și mușchilor. Pe lângă toate acestea, tenisul îi va solicita prichindelului tău foarte multă concentrare și atenție, iar dacă acest sport se potrivește temperamentului său, alegerea e ca și facută ...

Tenisul dezvoltă suplețea și coordonarea mișcărilor.

Aptitudinile pe care tenisul le dezvoltă sunt nenumarate:

viteza, forța, rezistența, în toate formele ei de manifestare (viteza de reacție, execuție, repetiție), capacitatea de orientare în spațiu și timp, capacitatea de reacție, de percepere a ritmului, de echilibru etc.

Calitățile motrice și capacitățile coordonative se dezvoltă diferit, fiind în strânsă legatură cu etapele de creștere și dezvoltare ale organismului. Astfel, începând cu vârsta de 3-4 ani până la aproximativ 12 ani se poate acționa cu succes asupra dezvoltării capacităților coordonative și a vitezei.

Aceasta este perioada de vârstă în care prin jocuri de mișcare, prin diferite forme de mers și alergare, aruncare - prindere, copilul începe să-și dea seama de dimensiunile propriului corp, să se orienteze în spațiu, să capete și să-și mențină echilibrul.

Paralel cu dezvoltarea vitezei și a îndemanarii, prin jocurile și exercițiile practicate, se vor dezvolta și calitățile de forță și rezistență. Este, însă, perioada de vârstă la care nu se acționează specific pentru dezvoltarea forței sau rezistenței, în sensul că toate exercițiile fizice se execută fără îngreunări suplimentare.

La această vârstă fragedă, orice joc de mișcare care presupune alergare, va dezvolta copilului și rezistența; orice săritură, aruncare sau mânuire a unui obiect va dezvolta și forța.

Folosind de la începutul activității sportive exerciții specifice de tonifiere paravertebrală pe partea opusă și de relaxare (pentru scaderea tonusului) pe partea mai dezvoltată, deficiențele pot fi prevenite și corectate. De asemenea, în urma parteneriatului clubului nostru cu Centrul Medical Loramed, copilul tău copilul tau beneficiază de tratament sau consultanță pentru diverse afecțiuni specifice vârstei. Mai multe detalii găsiți pe www.loramed.ro.

Părinții ar trebui să știe că prin sport se realizează și protecția oaselor. Exercițiul fizic regulat permite reducerea absorbției osoase și, astfel, întârzie apariția sau complicarea osteoporozei. Tenisul, mai mult ca alte sporturi, dezvoltă disciplina, competivitatea și spiritul autocritic.

De aceea, puteți apela cu încredere la Champion Tenis Club. În funcție de doleanțe, copilul tău poate avea antrenor personal cu program individual sau poate practica tenisul în grupuri cu alți copii.


 
acreditat
FRT
  PTR   GPTCA  
   Champion Club youtube