pic2
 
Champion Tenis Club
 

SFATURI UTILE

Galerie tenis

30 DE MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS

  1. Tipul de efort pe care îl întâlnim la tenis este unul de tip mixt. Adică avem și faze de joc cu efort aerob și momente de efort anaerob.

  2. Îmbunătățește capacitatea de a accelera prin sprint, scade timpul de decelerare și îmbunătățește detența.

» citește
 
Galerie tenis

CUM SĂ NE ALEGEM O RACHETĂ DE TENIS

Chiar daca suntem incepatori, amatori sau viitori campioni, sa alegem o racheta de tenis inseamna o investitie destul de importanta. Alegerea corecta a rachetei de tenis este un pas foarte important pentru orice jucator de tenis.
Multi jucatori amatorii, parinti dar si sportivi intreaba si se afla in permanenta dilema, referitor la cum sa isi aleaga o racheta. Pentru un copil care se apuca de tenis sau chiar pentru unul mai avansat cea mai buna si potrivita alegere o va face intotdeauna antrenorul.

» citește
 
Galerie tenis

CUM ȘTIU CE MÂNER MI SE POTRIVEȘTE? ALEGEREA MĂRIMII MÂNERULUI (GRIP-ULUI)

Cea mai buna si facila metoda de a alege gripul potrivit este ca in distanta dintre degetul mijlociu si podul palmei sa incapa cat mai exact indexul mainii in care nu tinem racheta.
Anumite firme producatoare si magazine ofera anumite sabloane palmare care ne indica marimea potrivita a manerului. Intotdeauna este bine sa alegem o marime ceva mai mica pentru ca trebuie sa luam in considerare faptul ca racheta noua nu are pus un overgrip peste manerul original.
 
Galerie tenis

CUM ALEG PANTOFII POTRIVIȚI PENTRU TENIS?

  • Pantofii trebuie sa fie foarte confortabili de la prima incercare - ideea ca "se mai lasa dupa ce-i port" nu este tocmai inspirata.
  • Intotdeauna probeaza ambii pantofi si plimba-te cateva minute prin magazin cu ei in picioare. Fa un scurt sprint, o saritura, o oprire brusca. Piciorul nu ar trebui sa se miste inauntru dar nici sa fie prea strans.
  • Testati intotdeauna flexibilitatea pantofului.
» citește
 
Galerie tenis

SFATURI PENTRU PĂRINȚI - SFATURI PENTRU ANTRENAMENT?

Pentru unii parinti, tenisul este o componenta a educatiei, alaturi de engleza, franceza, pian, sau mai stiu eu care ... si in consecinta vrea sa ofere tot ce este bun copilului sau.
Explicatia este limpede pentru toata lumea: pentru ca isi iubeste copilul. Dar din prea multa dragoste parinteasca, am intalnit copii cu cate 5-6 activitati "educative" in fiecare zi, si care ajunsi la varsta de 9 ani, nu stiau sa se joace.
» citește
 
 
acreditat
FRT
  PTR   GPTCA  
   Champion Club youtube