pic2
 
Champion Tenis Club
 

LECȚII DE TENIS

Episodul 4

JOACĂ PE PICIOARE!!

Vreau să vă spun cateva cuvinte despre jocul de picioare. Probabil este cea mai importantă parte a jocului. Probabil este totul ... Un joc bun de picioare te duce in pozitie corectă la timp. Dacă ajungi la timp, ai optiuni. Dacă ai optiuni, ai șanse mult mai mari să caștigi punctul.
Poți să lovești în urcare. Poți să dai slice. Poți încerca un topspin. Poți prelua inițiativa. Ai opțiuni! Cu cât ai mai multe opțiuni, cu atât scad șansele adversarului să te atace. Tu ai controlul.
 
Pe cealaltă parte lipsa jocului de picioare te face să ajungi tarziu la minge. Sau mai rău, să aștepți mingea pe loc. Ajungi în situația de a nu mai juca tu mingea, ci de a te juca mingea pe tine. Lipsa jocului de picioare îți distruge tempo-ul, echilibrul, forța,consistența, cam tot jocul ... De când intri pe teren trebuie să ai un singur gand,"joacă pe picioare. Niciodată să nu stai înfipt în teren!" Așa, pașii scurți rapizi și ușori ți se vor transforma în pași lungi, greoi și înceți. Devii rigid și asta se va transfera întregului corp. Loviturile sunt rele. Timing-ul e rău ... și încrederea în tine se va evapora încet-încet. Asta înseamnă să nu joci pe picioare.

Cum să faci să joci pe picioare? Simplu. Stai pe varfuri! Gandește-te continuu să stai pe varfuri. Călcaiele sunt pentru cărat sacoșe din piață. Sau pentru săpat șanțuri. Să stai pe călcaie pe teren este sinonim cu a fi pasat.

Trebuie să fii foarte conștiincios și să îți spui mereu "Sari! Stai pe varfuri! Fii ușor. Sari!"

Mișcarea continuă reduce nervozitatea. Vei observa foarte ușor diferența.

Un alt beneficiu pe care ți-l aduce jocul de picioare este limbajul corpului. Dacă joci pe picioare adversarul o să creadă că ești încrezător (chiar dacă tu nu ești), o să creadă că nu ești obosit (chiar dacă tu ești), o să creadă că domini (chiar dacă tu te simți puțin dezorientat). Ce ai făcut tu de fapt? Ai stat pe varfuri și ai sărit continuu.

Jocul de picioare nu este numai pentru tine. Nu. Este de asemenea și un joc cu mintea adversarului. De-a lungul meciului adversarul va căuta din partea ta un semn de oboseală, de resemnare, de nervozitate. Se va uita peste fileu și ce va vedea? Tu ești sus! Sus pe varfuri. Tu ești energic. Tu te miști ușor de pe un picior pe altul. Tu ești cel care abia atinge pămantul. Tu zbori! Tu ești cel care arată că ești gata de luptă. Că ești nerăbdător să continue meciul. Că o poți duce așa mult și bine! Că nu te retragi și nu capitulezi. Pană la capăt!

Succes
de Adrian Milea

Articol publicat si pe www.invatatenis.ro.


citește și
CE FACI CÂND ADVERSARUL TE JOACĂ PE REVER (BACKHAND)?
CUM SĂ JOCI ÎMPOTRIVA UNUI JUCĂTOR CARE ÎȚI RETURNEAZĂ TOATE MINGILE?
CUM SĂ JOCI IMPOTRIVA UNUI JUCĂTOR DE FORȚĂ
CUM SĂ CAȘTIGI UN TIEBREAK
DESPRE ÎNCĂLZIRE LA TENIS
DESPRE PREGĂTIREA LOVITURII
CUM SĂ EXPLOATEZI SERVICIUL MAI SLAB AL ADVERSARULUI
ANTRENEAZĂ-ȚI ȘI PSIHICUL, NU NUMAI LOVITURILE
CUM SĂ JOCI ÎMPOTRIVA UNUI JUCĂTOR RAPID
DESPRE PREGĂTIREA MENTALĂ PENTRU MECI
DESPRE MOTIVAȚIA DE A TE ANTRENA


 
acreditat
FRT
  PTR   GPTCA  
   Champion Club youtube