Toate avantajele fac din tenis sportul ideal pentru copii și nu numai. Ce părinte nu ar dori ca și copiii lui să aibă aceste avantaje în primii lor ani de creștere? Și totuși, niciodată nu e prea târziu nici pentru adulții de toate vârstele pentru a lua parte la joc.

CUM SĂ JOCI ÎMPOTRIVA UNUI JUCĂTOR CARE ÎȚI RETURNEAZĂ TOATE MINGILE?

Oarecum blamat de majoritatea jucătorilor, acest mod de a juca este foarte eficient mai ales la nivelul copiilor. Tot timpul vedem meciuri în care un jucător câștigă, nefăcând practic nimic spectaculos. Aceștia au o tactică de joc foarte simplă dar foarte eficientă, și anume ...
Concret, ce fac acești jucători?

Stau pe linia de fund și dau totul înapoi. Uneori ai senzația când joci împotriva unui astfel de jucător, că bați mingea la perete. Pur și simplu par lipiți de linia de fund. Ei nu te pasează. Nu deschid unghiuri. Nu combină jocul. Nu liftează mingile. Nu te atacă. Dar ceva reusesc să faca sigur: să te scoată din minți ... Uneori îți crează senzația că pot să o țină așa o zi întreagă.

De multe ori, după un meci pierdut împotriva unui astfel de jucător, auzim adesea la majoritatea copiilor scuze personale și acuze la adresa adversarilor: "M-a bătut pentru că era balonar ...", sau "tacanagiul ăla...", "habar n-are să joace, așa puteam să joc și eu, dar ce, așa se câștigă?" ... mda ...

În primul rând, haideți să vedem de ce pierzi împotriva unui "tacanagiu" ...

Păi, problema este că nu prea te bate el ... Mai mult te bați singur. De fapt alegi o tactică greșită. Cu cât îți vin mai multe mingi înapoi, cu atât îți crește și nervozitatea. Vrei să-l înveți minte și să-i trimiți tu lui, niste mingi implacabile. Federer este mic copil față de ce mingi tari și plasate o să-i trimiți tu imediat. Să se invețe minte! Nu-i nimic dacă mingea "implacabilă" trimisă de tine a "rupt" gardul, mai trimiți una și mai tare. Tot în gard? N-are nimic ... Poate următoarea îl va pune la punct ... Pai ce să faci? Să îmbătrânești pe teren? Problema este ca l-ai tot "pus la punct" până s-a terminat meciul dar nu în favoarea ta. Greșeală după greșeală, tu ai facut toate punctele lui ... Braaavoooo! L-ai învățat tu tenis! (în caz că nu ai înțeles, am fost sarcastic ...)

Pai ce trebuie să fac?

  1. 1. Răbdare, răbdare, răbdare ...

    Vrei să-ți mai spun o data? Bine ... RĂBDARE!

    Acest fel de joc este asemănător cu picatura chinezească ... același ritm, aceeași intensitate, același tipar. Ce nu e aceeași este răbdarea ta, pe care simți că ți-o pierzi ușor, ușor ... De aceea trebuie să te pregătești din timp.

    Imaginează-ți o călătorie de câteva ore pe care nu ai cum să o scurtezi. Intră pe teren cu ideea că o să stai mult și bine acolo și nu ai motive să te grăbești. Să știi înainte că o să îți vină zeci și sute de mingi înapoi, și că ai în față un adversar înarmat cu o răbdare de fier.

    Deci intră pe teren cu ideea că o să jucați un joc numit, nu tenis, ci: "cine are răbdarea mai mare?" Partea bună este că un astfel de jucător are un arsenal limitat de lovituri deci nu o să te aștepte surprize mari. Doar mingi la fel, una după alta. Ai prins ideea? Nu are în arsenal lovituri "decisive". Fă-l să încerce astfel de lovituri. Cum?

  2. 2. Du-te la fileu

    Îți spun: Numai când te vede că avansezi deja trebuie să faca ceva. Trebuie să te paseze. Dar nu prea știe, cum. Deja l-ai scos din aria lui de "siguranță". Atunci ori va continua să joace ce știe el și-ți va trimite mingi ușoare, în rachetă, ori va trimite mingi disperate în plasă sau afară.

    El e obișnuit să nu ia decizii. Acum trebuie să o facă. Va gândi: "să-i dau un lob? să-l pasez pe stânga? pe dreapta? să dau tare? să dau moale?" Practic l-ai forțat să decidă rapid și el nu e obișnuit s-o facă ...

  3. 3. Cheamă-l pe el în teren

    Rupe-l de lângă linia de fund. El până acum s-a simțit în siguranță pe linia de fund și a trimis mingi de aceeași lungime înapoi. "Ți-ai pus cortul pe linia de fund?" "Ia mutați "tabara" mai aproape de mine ..." Vă spun de pe acum: un "balonar" urăște fileul, voleul și tot ceea ce ține de un joc ofensiv. O să-i tremure mâna când trebuie să atace. Cheamă-l la fileul cu un slice mai scurt sau cu un cross scurt și testează-i volul și smash-ul. Simți că deja i-ai dat planul peste cap? Continuă în maniera asta.

  4. 4. Nu lovi mingile foarte tare

    Nu are rost. El asta așteaptă. Să dai tare în minge și el să raspundă folosindu-se de forța ta. Dacă bați la perete și lovești cât poți de tare, în final peretele va câștiga ... El incearcă practic să te facă să dai din ce in ce mai tare, iar jocul ăsta îi convine pentru că dacă încerci mingi din ce in ce mai tari, într-un final o să spargi geamurile doamnei de la etajul 1 al blocului de lângă teren. Sau fileul ... Partea bună este că adversarul o să-ți zâmbească cu multumirile de rigoare ... Încearcă mingi "moi". Nu va ști ce să facă cu ele. Va trebui să accelereze, dar nu este obișnuit. Va trebui atunci să schimbe ceva și asta nu-i place ... În schimb sigur ție îți va plăcea să câștigi.

Scoala de tenis Champion Club

Toti copiii au nevoie de un pic de ajutor, un pic de speranta si de cineva care sa creada in ei.