Toate avantajele fac din tenis sportul ideal pentru copii și nu numai. Ce părinte nu ar dori ca și copiii lui să aibă aceste avantaje în primii lor ani de creștere? Și totuși, niciodată nu e prea târziu nici pentru adulții de toate vârstele pentru a lua parte la joc.

CUM SĂ JOCI IMPOTRIVA UNUI JUCĂTOR DE FORȚĂ

Tenisul de azi, cel puțin la nivel profesionist pare alt sport față de tenisul de acum cațiva ani. Noile rachete parcă transformă mingile în torpile. Chiar și mingile par diferite în zilele noastre.
Combinația rachetă moderna și minge nouă se transformă în artilerie grea. Când vedem azi cu ce viteză se joaca, parcă nu ne vine a crede. Și credeți-mă că nu tehnica loviturii este cea care s-a modificat covarșitor. Puneți în mana lui Federer o rachetă de lemn și nu o să mai vedeți ...

Când privim la turneele jucate pe iarbă, pare o glumă să crezi că un jucător iși mai poate pierde serviciul.

Te întrebi atunci ce poți face împotriva unor mingi care parcă sparg bariera sunetului.

  • În primul rand stai puțin mai departe de linia de fund.

    Când scorul nu se desfășoară în favoarea ta, este important să încerci să schimbi ceea ce ai făcut pană atunci.Oferă-i adversarului o nouă perspectivă. Fă-l să reacționeze la ceea ce faci tu. Este valabil în mai toate situațiile din tenis și este valabil și în acest caz. Dacă adversarul servește atat de puternic încât nu poți returna, schimbă-ți poziția în teren.

    Aici nu este loc de orgolii de genul "o să stau pe linie, nu-mi pasă cât de tare servește. Nu-mi este frică de el ...". Gândește-te doar la faptul că dacă aștepți mai în spate, distanța mai mare o să îți ofere mai mult timp să reacționezi.

  • Pasul doi ar fi să intri înapoi în teren mai aproape decât primești de obicei.

    Cum așa mă puteți întreba? Ideea este să debusolezi oarecum adversarul. Și credeți-mă că are efect. Intri în teren și blochezi mingile inapoi. Lovești mingile în fața corpului imediat după contactul cu solul.

    Jocul acesta poziție defensivă-poziție ofensiva chiar funcționează. Când adversarul te vede că avansezi o să încerce să lovească și mai tare. Iar cande te vede mult în spatele liniei de fund o să încerce să deschidă unghiurile și mai mult. În ambele situații ce ai reușit să faci? Exact! I-ai schimbat jocul. Sună facil ... Nu este chiar așa dar oricum adversarul o să-ți ofere mult mai multe greșeli neforțate.

  • Scurtează retragerea rachetei.

    Treaba asta asta funcționează la toate nivelurile de jucători cu o condiție. Să știi cum s-o faci ... Asta o să vă explic în altă lecție. Revin. Scurtezi retragerea rachetei și pășești pe lovitură. În felul ăsta nu o să pierzi prea mult din viteza mingii și oricum ține cont că așa te folosești și de viteza mingii adversarului.

    Nu trebuie să vă afundați în prejudecăți de genul "toate mingile trebuie lovite cât poți". Din cauza gândirii de felul ăsta apar așa multe greșeli neforțate, cadouri date adversarului, lovituri întarziate, etc.

O gandire constructivă îți va spune că tu trebuie să diminuezi eficacitatea loviturilor puternice ale adversarului, că trebuie să îți impui propriul joc, și mai ales să recunoști și să fructifici toate oportunitățile care îți apar în meci.

Nu uita: Antrenează-te din greu și vei fi greu de bătut!

Scoala de tenis Champion Club

Toti copiii au nevoie de un pic de ajutor, un pic de speranta si de cineva care sa creada in ei.